TikTok vs. You Tube?

2022.03.04. - 11:00
Úgy tűnik a kínai videó megosztó platform, a TikTok a YouTube babérjaira tör. A rövid videóival népszerűséget szerző közösségi oldalra már tíz perces klipeket is fel lehet tölteni, ennek egyik célja pedig az, hogy átcsábítsák a YouTuberek egy részét.
TikTok vs. You Tube?

A TikTok fokozatosan fejleszti a hálózatát, és a már hagyományos rövid videók mellett lépcsőzetesen világszerte bevezeti a hét perc hosszúságú klipek feltöltésének lehetőségét, a cél pedig hogy tíz perces tartalmak is felkerülhessenek a közösségi oldalra.

„Izgatottak vagyunk, hogy elkezdtük a 10 perces videók feltöltési lehetőségének fejlesztését, ami reményeink szerint még több kreatív lehetőséget biztosít felhasználóink számára a tartalomgyártásban világszerte” – mondta a napokban a TikTok szóvivője.

Ez nem az első alkalom, hogy a TikTok növeli a feltölthető videók időtartamát – és úgy tűnik ez már egyfajta tendencia a platformon. Tavaly júniusban három perces tartalmak feltöltésére biztosítottak lehetőséget, annak ellenére, hogy kezdetben a klipek hosszát hatvan másodpercben maximalizálták.
A mostani, újabb „idő-engedménnyel” a TikTok szépen lassan újabb alternatívát kínál a YouTube felhasználóknak.