Történelmet ír a slágerlistákon az Encanto

2022.02.11. - 15:00
A tengerentúlon listavezető rajzfilm soundtrackjéről immár három dal szerepel egyszerre a brit slágerlista top 10-es mezőnyében is, amire eddig nem volt példa filmzene esetében. Az Encanoto egy másik rekordteljesítménnyel is büszkélkedhet, az Oscar-jelölések terén.
Történelmet ír a slágerlistákon az Encanto

A “We Don’t Talk About Bruno” már negyedik hete tartja a vezető pozícióját a szigetország kislemez listáján, a “Surface Pressure” Jessica Darrow-tól a negyedik, míg а “The Family Madrigal” négy helyet ugrott, és már a hetedik a slágerlistán.

A spanyol nyelvű “We Don’t Talk About Bruno” a kislemez listát idén leghosszabb ideig vezető dal, és ezzel olyan sztárokat kötözött le, mint Ed Sheeran vagy The Weeknd.

Az Encanto zenéje az amerikai Billboard 200-at is vezeti, ami hatalmas teljesítmény egy filmzene esetében. A Csillag születik óta ez az első soundtrack, amely több mint egy hetet töltött az első helyen. A tengerentúlon nem csak az albumlista, de a singlelista élén is a rajzfilm zenéje, a “We Don’t Talk About Bruno”áll.

A Walt Disney Animation Studios animációja héten kihirdetett Oscar-jelöltek közt is ott van: nem csak a legjobb eredeti filmzene, hanem a legjobb betétdal kategóriában is – utóbbiban a Sebástian Yatra “Dos Oruguitas” című felvétellel.  Ezzel pedig az Encanto az egyetlen, amely mindkét kategóriában esélyes az arany szobrocskára.

Fotó: Michael Tullberg/Getty Images