Tovább gyűrűzik az őrület: német várost neveznek el Taylor Swiftről

2024.07.12. - 10:00

Hamarosan a futballrajongókat Taylor Swift rajongói váltják fel Németországban. Az énekesnőnek ugyanis hét koncertje lesz az országban, amelyből hármat Gelsenkirchenben ad július 17-én, 18-án és 19-én. Ennek apropóján – más városokhoz hasonlóan – az énekesnő tiszteletére Gelsenkirchen nevet változtatott – szerencsére csak ideiglenesen.

Tovább gyűrűzik az őrület: német várost neveznek el Taylor Swiftről

A város új helységnév tábláját egy 16 éves Taylor Swift rajongó leplezte le, aki néhány héttel ezelőtt maga indított petíciót a megváltoztatására. Gelsenkirchen polgármeste, Karin Welge levélben mondott köszönetet a tinédzsernek a “remek ötleteért”, és egyben megerősítette, hogy elfogadja a névváltoztatási javaslatot. A városban – a központban és több emblematikus helyszínen – is kifüggesztették az új helységnév táblákat, amelyeken az új név, “Swiftkirchen” olvasható, valamint felkerült rá az énekesnő rózsaszínben pompázó portréja is.

Taylor Swift közelgő koncertjeihez még számos esemény kapcsolódik Gelsenkirchenben Swiftkirchenben: az énekesnő “követ” kap a helyi hírességek sétányán; lesznek szabadtéri karaoke bulik és még sok más program is – mind Swift tiszteletére.
Nem meglepő módon az énekesnő gelsenkircheni koncertjei, amelyeket a 70 000 férőhelyes “Schalke” stadionban rendeznek, teleházasok lesznek. Az amerikai énekesnő Hamburgban és Münchenben is két-két koncertet ad.

Múlt év márciusában az arizonai Glendale városa változtatta ideiglenesen “Swift City”-re a nevét az énekesnő ottani koncertjeihez kapcsolódva. Santa Clara városa Kaliforniában is átnevezte magát “Swiftie Clara”-ra, az énekesnő emellett a város tiszteletbeli polgármestere is lett 2023 júliusában.

Fotó: Instagram/@gernegelsenkirchen