Új albummal tért vissza Shakira

2024.03.26. - 09:00

Hét év szünet után, Shakira hivatalosan is visszatért a zenei színtérre új albumával, amely a „Las Mujeres Ya No Lloran”-nal – a lemez címe lefordítva nagyjából annyit tesz: a nők már nem sírnak többé.

Új albummal tért vissza Shakira

Az új album Shakira életének azon szakaszában érkezett, amikor az énekesnő éppen a fájdalmas szakításból próbál magához térni és egyedülálló anyaként folytatni az életét két fiával, Milánnal és Sashával. A „Las Mujeres Ya No Lloran” a 12. album Shakira diszkográfiájában, és 16 dalt tartalmaz, amelyek közül 8 vadonatúj felvétel, 1 remix és 7, már ismert abszolút sláger, mint például a Karol G-vel közös “TQG” Karol G-vel, vagy a  duettek Rauw Alejandroval és Manuel Turizo-val, a  “Te Felicito” és a “Copa Vacía”. A napokban pedig megjelent a Punteria” című kislemez is, CardiB közreműködésével.

A „Las Mujeres Ya No Lloran” készítését Shhakira egyfajta terápiás munkaként fogta fel, amellyel a zenén keresztül képes volt kifejezni olyan érzéseket, mint a harag, a kétségbeesés, a csalódottság és a fájdalom.
„Ezekből a traumás élményekből valami termelékeny dolgot kellett létrehoznom” – nyilatkozta néhány nappal az album hivatalos premierje előtt Shakira. Az énekesnő, és gyerekei apja, Gerard Piqué útjai 2022-ben váltak külön, nem sokkal később pedig kiderült, hogy a futballistának egy ideje új kapcsolata van.

Fotó: Mike Coppola/Getty Images for MTV