Új, izgalmas single-el jelentkezett Shakira

2022.04.27. - 14:00
A többszörös Grammy-díjas énekesnő ezúttal a Latin Grammy-dijas, puerto ricói énekes-dalszerző Rauw Alejandroval kollaborációban készítette el legújabb dalát, amely a „Te elicito“ címet kapta. A felvétel nagyszerűen ötvözi a Shakira-tól megszokott pörgős dallamokat Rauw Alejandro latinos zenei elemeivel - igazi táncparkettre való sláger született.
Új, izgalmas single-el jelentkezett Shakira

A raggeton és funk zene ötvözetéből született felvétel hivatalos klippel együtt debütált. A Barcelonában forgatott videót Jaume de la Iguana rendezte, a táncok temperementumát pedig Shakira garantálja.

A klipben Shakira-t láthatjuk, amint összerakja magának a tökéletes férfit, amely végül Rauw Alejandro-vá válik. Rauw (és robot alteregója) ezután energikusan koreografált tánccal csatlakozik Shakira-hoz, amely remekül ösztönzi a nézőket és hallgatókat az ellenállhatatlan dalra való mozgásra és táncra.

 

Shakira nem csak énekesnőként, de dalszerzőként és producerként, táncosként és koreográfusként is sikeres. A lemezeiből világszerte több mint 80 millió példányt adtak el, és amellett, hogy már számtalan díjjal ismerték el a munkáját, ő a legnézettebb és leghallgatottabb latin előadó a YouTubon illetve a Spotify-on. A kolumbiai énekesnő régóta nem jelentkezett komplett zenei anyaggal. Legutolsó albuma, a 2017-es  „El Dorado” volt, amely 37 országban nyitott #1 pozícióban az iTunes-on, elnyerte a legjobb albumnak járó Lairin Grammy-t, 2018-ban pedig Grammy-díjat is kaoptt, mint a legjobb latin pop album.

A Latin Grammy-díjas és Grammy-jelölt Rauw Alejandro a latin zenészek új generációjának egyik legfelkapottabb csillaga. 2017-es bemutatkozása óta több zenéje is arany- platina és multiplatina lemez státuszt ért el. VICE VERSA című lemeze, amely szintén platinalemez lett, kétmilliárdos streamet generált és2021-ben vezette a Billboard valamint az Apple Music latin zenei toplistáját. A Chencho Corleonéval kollaborációban készült „Desperados” című felvétele a Spotify Global Top 50-es listáján a #9 helyig jutott, 140 milliós streammel.