Új zenével tér vissza Shawn Mendes

2024.08.14. - 12:00

Shawn Mendes bejelentette, hogy elkészült legújabb, “Shawn” című albumával, amely október 18-án jelenik meg. A kanadai énekes és dalszerző ötödik stúdióalbuma az elmúlt években szerzett élményein alapul, beleértve a 2022-es világturnéjának lemondása utáni időszakot. Az albumot Mendes  máris két kislemezzel harangozta be: a “Why Why Why” és “Isn’t That Enough” a „Shawn”  első két előfutára.

Új zenével tér vissza Shawn Mendes

Shawn Mendez nehéz időszakon van túl, az új zenei anyag azonban bizonyítja, hogy a zenésznek sikerült túllendülnie a problémákon. Erről ő maga beszélt őszintén az egyik  Instagram-bejegyzésben amelyben leírja hogyan született meg végül, az elmúlt két évben rögzített “Shawn”.

“A zene valóban lehet gyógyszer. Két évvel ezelőtt úgy éreztem, hogy fogalmam sincs, ki vagyok. Egy évvel ezelőtt nem tudtam belépni a stúdióba anélkül, hogy ne estem volna teljes pánikba. Szóval az, hogy itt vagyok 12 csodálatos, befejezett dallal, igazi ajándék. Köszönöm a barátaimnak és a családomnak. Az élet lehet kegyetlen, de ha van egy kis csoport, akiben mélyen bízol, hogy segítenek hogy végig menj rajta, sokkal jobbá teszi. Fogalmam sincs, hogyan tudtam volna átvészelni az elmúlt néhány évet, nemhogy egy albumot készíteni nélkületek.”

A “Shawn” című albumot különböző helyszíneken vették fel, többek között Nosarában, Costa Ricában, a Clubhouse Stúdióban, New York-i Rhinebeckben, a Bear Creek Stúdióban Washington államban, a Darkhorse Recordingsban Nashville-ben és az Electric Ladyben New Yorkban.  Scott Harris, Mike Sabath (Raye “My 21st Century Blues”), Nate Mercereau (Andre 3000 “New Blue Sun”) és Eddie Benjamin mellett a lemezt maga Mendes is producerként jegyzi. Néhány dalnál pedig a Grammy-díjas Amy Allen és Ethan Gruska is közreműködött.

Fotó: Facebook/Shawn Mendes