Újra k-pop együttes áll a Billboard albumlista élén

2024.07.31. - 10:00

A Stray Kids k-pop együttes, július 19-én megjelent, “ATE” című albumával a héten átvette a vezetést az amerikai albumlistán. Ez a fiúcsapat ötödik albuma, amely a lista élére került, így ők lettek az első olyan koreai fiúcsapat, amelynek minden korongja a Billboard 200 élén debütál.

Újra k-pop együttes áll a Billboard albumlista élén

Az ATE előtt a “Stray Kids” a 2022-ben megjelent Oddinary és Maxident, valamint a 2023-as Rock-Star és 5-Star című  korongja #1 lett az amerikai albumlistán.
Az egyetlen másik előadó, akinek sikerült hasonló eredményt elérnie – öt első helyezett albummal -, a rapper DMX: 1998 és 2003 között az „It’s Dark and Hell Is Hot” (1998), a „Flesh of My Flesh Blood of My Blood” (1999), „And Then There Was X” (2000), „The Great Depression” (2001) és „Grand Champ” (2003) albumokkal.

Az eheti Billboard albumlista második helyén is egy k-pop album áll: Jimin, a a BTS tagjának szólóalbuma, a “Muse”.
Az amerikai albumlista történetében először fordul elő, hogy két k-pop előadó korongja foglalja el az első két helyet – írja a Billborad magazin.

A harmadik helyen Eminem “The Death of Slim Shady (Coup de Grace)” című albuma áll, amely múlt héten vezette a listát.
Taylor Swif őrzi a negyedik helyét a “The Tortured Poets Department” -tel, amely 12 héten át vezette a Billboard 200-as listát.
Az ötödik helyen, két pozíciót rontva Zach Bryan “The Great American Bar Scene” című albuma áll.

Sergione Infuso/Corbis/Getty Images