Utódlási szerepjáték és számviteles szabadulószoba is lesz a Corvinuson a Kutatók éjszakáján

2024.09.27. - 12:00
Az egyetem húsz programmal készül a tudománynépszerűsítő rendezvényre, magyar és angol nyelven.
Utódlási szerepjáték és számviteles szabadulószoba is lesz a Corvinuson a Kutatók éjszakáján

A Budapesti Corvinus Egyetemen, számos egyéb program mellett még egy zombiapokalipszis közgazdasági tanulságait is levonhatják majd a fiatalok szeptember 27-én, a Kutatók éjszakáján. Az érdeklődők utódlási szerepjátékot és számviteles szabadulószobát is kipróbálhatnak ma este.

A Corvinus programjai közt szerepelnek előadások a mesterséges intelligencia sötét oldaláról vagy a hálózatok és adatok szerepéről a társadalomban például az úthálózatok, a szabadulószobák, az antidepresszánsok és a társas kapcsolatok összefüggésein keresztül – írja az egyetem tájékoztatója.

Interaktív foglalkozásokon az utódlás szempontjait mutatják be szakértők a családi vállalatokban, de szó lesz az egészséges talaj összetételéről is, valamint bizonyos számviteli ismeretek birtokában meg lehet majd próbálni kijutni egy egyetemi irodából is – áll a közleményben.

Előadáson hallhatnak érdekes információkat az érdeklődők a zombiapokalipszis közgazdasági vetületeiről, kiderül mitől lesz valaki humán vagy reál érdeklődésű, vagy hogy mit csinál egy gazdaság, ami nem növekszik. Érdemes lesz elmenni az idén megnyílt Gellért campust bemutató túravezetésre is, amely Magyarország legfenntarthatóbb épülete, de az idén 150 éves neoreneszánsz Fővámpalotát is be lehet majd járni.

Az angol nyelvű programok közül a szervezők kiemelték az etikus gazdaságban jelen lévő észszerű önzetlenségről szóló interaktív játékot, a metaforák és a médiamanipuláció viszonyát ismertető előadást, a geopolitika ázsiai aspektusait feltáró foglalkozást és a bankolás titkaiba bevezető szemináriumot is.

A Corvinus teljes programkínálatáról részletes tájékoztatás az egyetem honlapján, valamint a Kutatók éjszakája oldalán olvasható.

Forrás: MTI

📷Getty Images