Vinyl kiadványok repítették Travis Scott tíz éves albumáta a Billboard élére

2024.09.24. - 10:00
A „Days Before Rodeo” Scott negyedik #1 albuma az amerikai slágerlistán.
Vinyl kiadványok repítették Travis Scott tíz éves albumáta a Billboard élére

Travis Scott 2014-es mixtape-je, a “Days Before Rodeo” a 106. helyről ugrott az élre a Billboard albumlistáján, miután a korong vinyl változatai– amelyeket kizárólag az előadó webáruházában lehetett megvásárolni – nagy népszerűségre tett szert a rajongók körében.

A „Days Before Rodeo” Scott negyedik #1 albuma. Korábban az 2023-as Utopia, a 2018-as Astroworld és a 2016-os Birds in the Trap Sing McKnight című lemezeivel vezette az amerikai slágerlistát.

A héten Sabrina Carpenter „Short n’ Sweet” című albuma a második helyre csúszott, miután három hétig állt az élen. A legnépszerűbb streamelt albumok listáján, azonban továbbra is -negyedik hete- első helyen áll. Chappell Roan „The Rise and Fall of a Midwest Princess” albuma őrzi harmadik helyét a Billboard 200-on. Post Malone korábbi #1 albuma, az „F-1 Trillion” két helyet esett vissza, így a héten negyedik. Morgan Wallen hosszú ideig listavezető korongja, a „One Thing at a Time” egy pozíciót rontott, így most az ötödik. Taylor Swift korábban szintén listavezető albuma, a „The Tortured Poets Department” ugyancsak visszacsúszott egy helyet igy most a hatodik helyet foglalja el az amerikai albumlistán.

Ugyanakkor Eminem a „The Death of Slim Shady (Coup de Grace)” -el visszatért a top 10-be, és a 42. helyről a hetedikre ugrott, miután megjelent az album  luxus CD-kiadásba.

A Billboard legújabb top 10-es mezőnyében ott van  Billie Eilish „Hit Me Hard and Soft” című albuma a nyolcadik -, Noah Kahan és „Stick Season” a kilencedik -, és Zach Bryan „The Great American Bar Scene” című albuma a tizedik helyen.

📷Gunnar Stahl