Zombi-vígjátékból is ismerhetjük Bélhangost

2024.07.19. - 14:00

Már az utómunkánál tart az Így neveld a sárkányodat animációs trilógia élőszínészes változata, amelyet ugyanaz a Dean DeBlois rendezett, mint az előző három produkciót. A Cressida Cowell nálunk is népszerű mesekönyv-sorozata alapján készült film az eredeti művek szellemiségében fogant: nevelődési történet és love story egyben, miközben elfogadásra tanít. A filmbéli karakterek közt az animációból -hangjukkal –  ismert színészek mellett újakkal is találkozhatunk.

Zombi-vígjátékból is ismerhetjük Bélhangost

A középpontban az a probléma áll, hogyan alakítható ki emberek és sárkányok békés egymás mellett élése, miközben a felnőtté válás és az első igaz szerelem kínjaival is megismerkedhetünk. A Hablaty nevű leendő viking harcost Mason Thames alakítja (Fekete telefon), szerelmét, Asztridot pedig Nico Parker (The Last of Us). Gerard Butler, aki az animációs filmekben Termetes Pléhpofának kölcsönözte hangját, most ugyanennek a karakternek a bőrében tér vissza, Bélhangost pedig Nick Frost alakítja, aki többek között a Haláli hullák hajnala című zombis vígjátékban (és még: Vaskabátok, Világvége, Paul) bizonyította, hogy napjaink egyik legjobb komikusa, csak nem mindenki tud róla.

Az első, 2010-ben bemutatott Így neveld a sárkányodat hatalmas kritikai és közönségiker volt, 494 millió dolláros összevételt hozott, amit a folytatás még überelni is tudott a maga 621 millió dollárjával. Még egy folytatás és tévés spinoffok is születtek, a mostani élőszínészes produkciótól pedig azt reméli a stúdió, hogy újabb franchise elindítója lesz.

Az “Így neveld a sárkányodat” élőszínészes változata, a “How to Train Your Dragon Live Action” címet kapta és jövőre, 2025. június 12-én érkezik a hazai mozikba.