14 éve alakult meg a One Direction, minden idők egyik legsikeresebb csapata

2024.07.24. - 06:00

2020. július 23. világszerte nagyon fontos dátum a One Direction rajongói számára: ezen a napon alakult meg az egyik legnépszerűbb fiúzenekar. Bár a zenekar feloszlott és a tagok má már szólóelőadókként könyvelhetnek el sikereket, a One Direction továbbra is stabil rajongótáborral büszkélkedhet.

14 éve alakult meg a One Direction, minden idők egyik legsikeresebb csapata

Néhány évvel ezelőtt, a One Direction a zenekar 10 éves jubileuma kapcsán egy videót is készített, amely dokumentálja a zenekar karrierjének legfontosabb eseményeit, az X-Faktor-os megalakulásától kezdve egészen a „History” kislemez kiadásáig, beleértve a videoklipeket, az előadásokat, és a színfalak mögötti őszinte videókat.

A One Direction közel 200 millió lemezt adott el világszerte, hallgatottsága pedig a legnagyobb streaming oldalakon már túllépte a 21 milliárdot. Youtube csatornájuk 31 millió feliratkozóval büszkélkedhet, nézettsége pedig több mint 10 milliárd, míg social média oldalaik összesített követése közel 90 millió (Facebook – 38 millió, Twitter – 30,3 millió, Instagram – 17,6 millió).

Az együttes közel 200 díj tulajdonosa, többek között 7 BRIT Awards, 4 MTV Music Awards, 6 Billboard Music Awards, 7 American Music Awards és 28 Kids Choice Awards díj. “FOUR” címre keresztelt albumuk megjelenését követően, a One Direction lett az első csapat a történelemben, akinek mind a négy albuma első helyen debütált a Billboard 200 listáján.