Hírek - 77. oldal

Speciális díszkivilágítást kap a Megyeri híd a ritka betegségek világnapja alkalmából
Speciális díszkivilágítást kap a Megyeri híd a ritka betegségek világnapja alkalmából
2024.02.24. - 09:00
A ritka betegségek világnapja alkalmából idén speciális díszkivilágítást kap a Megyeri híd, melynek köszönhetően szombat és február 29. között alkonyattól hajnalig kék, zöld, rózsaszín és lila színekben világítják meg az építményt – tudatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Tom Cruise főszereplésével forgat filmet Alejandro G. Inárritu
Tom Cruise főszereplésével forgat filmet Alejandro G. Inárritu
2024.02.23. - 13:00
Alejandro G. Inárritu Oscar-díjas filmrendező Tom Cruise főszereplésével forgatja következő filmjét – írja a The Hollywood Reporter.
Billie Eilish elkészült a harmadik albumával
Billie Eilish elkészült a harmadik albumával
2024.02.23. - 11:00
Billie Eilish azok között az előadók között van, akik idén új albummal örvendeztetik meg rajongóikat.  Az énekesnő a napokban a közösségi médiában tette közzé, hogy végre befejezte a munkát az új zenei anyaggal.
Lotfi Begi, Gáspár Laci és Curtis élesztetteék újjá az Edda klasszikusát
Lotfi Begi, Gáspár Laci és Curtis élesztetteék újjá az Edda klasszikusát
2024.02.23. - 09:00
Gáspár Laci megálmodta, Lotfi Begi új köntösbe öltöztette, Curtis plusz tartalmat adott neki, Pataky Attila pedig őszintén gratulált. Ez az újra gondolt „Éjjel érkezem”, 2024 reményeivel és 1986 ikonikus, szerelmi pillanatával, amelynek köszönhetjük az Edda valaha volt egyik legnagyobb zenei kincsét.
Ezért működik olyan jól az új Bajos csajok
Ezért működik olyan jól az új Bajos csajok
2024.02.23. - 07:00
Egyetlen rohammal vette a mozikat 2004-ben a Bajos csajok, amely kemény tinidrámát kínált rózsaszínbe csomagolva, ütős poénokkal és nagyszerű színészi alakításokkal. Nem csoda, hogy a történetből Broadway-musical lett, most pedig itt az új moziváltozat, amelynek összbevétele már meghaladta a 100 millió dollárt, miközben néhány országban még be sem mutatták – a premier nálunk is két hét múlva várható. Az amerikai kritikusok túlnyomó része kedvezően fogadta az jó Bajos csajokat, kiemelve, hogy az alkotóknak bonyolult akadályrendszeren kellett átverekedniük magukat, és a mutatvány sikerrel járt. Egyfelől egy klasszikus tinivígjátékot és egy sikeres Broadway-darabot kellett összegyűrni úgy, hogy e produkciók ismerői számára újat tudjanak mondani, miközben a beavatatlan közönség is felhőtlenül szórakozik. Ezenfelül modernizálni kellett a történetet, az új mozibajáró nemzedék igényeihez igazítva, miközben megmarad az eredeti humor és intelligencia, aminek köszönhetően az előző Bajos csajok nem afféle egyszer nézős produkció lett. Arra is minden ítész felhívja a figyelmet, hogy különösen tehetséges az új szereplőgárda. Ahogyan az előző Bajos csajok színésznők új generációját indította el a hírnév felé, az élen Amanda Seyfrieddel, Lindsay Lohannel és Rachel McAdamesszel, az új csajok is osztályon felüli minőséget hoznak. A főgonosz Reginát az a Reneé Rapp alakítja, aki a Broadway-darabban már remekelt ebben a szerepben, de most nem rutinból tálalja a színpadon bejáratott karaktert, mer még kegyetlenebb lenni negatív hősnőként. Rapp ráadásul azzal is figyelmet kelt, hogy a sajtóeseményeken teljesen üde és természetes jelenség, nem úgy bájolog mesterkélten, mint egy sztár, akit erre is kiképeztek, jegyzik meg a kritikusok. Hozsannákat zengenek a butuska Karent ártatlan humorral megformáló Avantikáról is, aki bebizonyítja, hogy minden a személyiség varázsa, így nemcsak a magas IQ-nak köszönhetően lehet valaki emlékezetes és szimpatikus hősnő.
A munkamániás nem feltétlenül teljesít jól
A munkamániás nem feltétlenül teljesít jól
2024.02.22. - 15:00
A munkafüggőség kognitív jellemzőit tárták fel az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara, a PPK kutatói úttörő vizsgálatukban. Eredményeik szerint a munkafüggők és a nem függők gondolkodásában és memóriájában több lényegi eltérés is megfigyelhető.  A munkafüggőség a negatív következmények tekintetében nagyon hasonlít más viselkedési addikciókhoz, például a játékszenvedélyhez vagy a szexfüggőséghez.
Calvin Harris és Rag’n’Bone Man újra együtt – még ebben az életben
Calvin Harris és Rag’n’Bone Man újra együtt – még ebben az életben
2024.02.22. - 13:00
A skót DJ és a háromszoros BRIT-díjas énekes-dalszerző “Lovers in a Past Life” című új felvétele öt évvel azután érkezik, hogy a két művész “Giant” című közös slágerével megtáncoltatta a világot. A mostani tempós, house-pop újdonságuk nagy valószínűséggel szintén a klubok kedvence lesz, és megtölti majd a táncparkettet.
Beyonce ismét történelmet írt
Beyonce ismét történelmet írt
2024.02.22. - 11:00
Queen Bey lett az első fekete bőrű nő, aki vezeti a Billboard Hot Country Songs toplistáját, miután a “Texas Hold ‘Em” című felvétel azonnal az első helyre ugrott, azután, hogy az énekesnő a Super Bowl alatt meglepetészszerűen bejelentette új albuma érkezését.
A Barca-mezek voltak a legkelendőbbek
A Barca-mezek voltak a legkelendőbbek
2024.02.22. - 09:00
A spanyol futballbajnoki címvédő FC Barcelona mezéből fogyott a legtöbb tavaly, a bevételi rangsor élére repítve a katalán klubot, míg Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool a negyedik helyen található.
Anime rajongók: irány a mozi!
Anime rajongók: irány a mozi!
2024.02.22. - 07:00
A Demon Slayer és az animék rajongói számára is izgalmas a mai nap, ugyanis végre a lehető leglátványosabb formában, mozivásznon is megcsodálhatják a legendás Demon Slayert mindazok, akiket lelkesít a kaland, egy távoli, egzotikus világ, a sok különleges lény – mindaz, ami az animét olyan csodálatossá teszi.
Justin Timberlake újabb dal részletét osztotta meg az új albumáról
Justin Timberlake újabb dal részletét osztotta meg az új albumáról
2024.02.21. - 15:00
Érkezik az újabb kislemez Justin Timberlake megjelenés előtt álló, „Everything I Thought It Was”  című albuma második kislemeze, a “Drown” amelynek címét és megjelenési dátumát az NSYNC egykori frontembere egy Instagram videóban jelentette be és egy részletet is megosztott a dalból.
Jack Harlow újra vezeti a Billboard kislemezlistáját
Jack Harlow újra vezeti a Billboard kislemezlistáját
2024.02.21. - 13:00
Jack Harlow hatodik, nem egymást követő héten vezeti a Billboard Hot 100-ot, a „Lovin on Me” című dalával. Ezzel a rapper megduplázta korábbi teljesítményét, amikor 2022-ben, három hétig állt az élen a „First Class” című slágerével.