Hírek - 83. oldal

A kutyák már karneváloznak Rióban
A kutyák már karneváloznak Rióban
2024.02.06. - 15:09
Turisták, a világ minden tájáról, már napok óta gyülekeznek Brazíliában, izgatottan várva a hagyományos, grandiózus karnevált Rio de JAneiróban. De a híres fesztivált legtürelmetlenebbül a négylábúak várják, akik, pazar jelmezekbe öltözve már százával, elindultak a Copacabana felé, hogy gazdáikkal együtt részt vegyenek az éves kutyaparádén a nagy karnevál előestéjén.
Tematikus sétákon mutatják be a szegedi füvészkert orchideagyűjteményét
Tematikus sétákon mutatják be a szegedi füvészkert orchideagyűjteményét
2024.02.06. - 14:48
Tematikus sétákon mutatják be a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Füvészkertjének virágzó trópusi orchideáit vasárnap, majd február 24-én – tájékoztatták a szervezők.
Jóképű halott új testrészt érdemel
Jóképű halott új testrészt érdemel
2024.02.06. - 11:00
A Frankenstein-mítosz újraértelmezésére vállalkozik a Lisa Frankenstein című horrorvígjáték, amelyben nem őrült tudós kelt életre és told meg friss testrészekkel egy holttestet, hanem egy meg nem értett kamaszlány. A címbeli Lisa a közmondásos különc lány az osztályban, csak a temetőben érzi igazán otthon magát, ahol letűnt korok szerelmeiről ábrándozik. Egészen addig, míg a véletlen folytán életre nem kel egy 1847-ben elhunyt jóképű fiatalember teteme, akiből a lány igyekszik embert faragni, jobban mondva eszkábálni megfelelő donorok segítségével, akik a hiányzó végtagokat szolgáltatják akaratuk ellenére.
Tones And I visszatért
Tones And I visszatért
2024.02.06. - 09:00
Az ausztrál Tones And I új,  „Dreaming” című felvétele könnyed és rádióbarát, amely garantáltan dallamtapadást okoz. Az újdonság videóklippel együtt debütált Nick Kozakis és Liam Kelly rendezésében, akiknek a „Dance Monkey” kisfilmje is köszönhető.
Kihívások előtt a mozi- és filmpiac
Kihívások előtt a mozi- és filmpiac
2024.02.06. - 07:00
A zsebünkben lapuló multimédiás eszköz, az okostelefon a filmnézési szokásainkat is jelentősen megváltoztatta, de a mozit azért még nem kell teljesen leírnunk. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, z NMHH kutatása szerint az európai lakosok 2022-ben legalább egyszer voltak moziban, és ez az állítás igaz a magyarokra is.
Vigyázzunk a fecskefészkekre!
Vigyázzunk a fecskefészkekre!
2024.02.05. - 15:55
A tavasz kiemelt fecskevédelmi időszak, amiben a lakosságnak és az önkormányzatoknak óriási szerepe és felelőssége van – hívta fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, az MME  közleményben, amelyben emlékeztetnek: az utóbbi húsz évben a fecskék fele eltűnt Magyarországról.
Ez sül ki abból, ha Tiësto és Heidi Klum együtt dolgozik
Ez sül ki abból, ha Tiësto és Heidi Klum együtt dolgozik
2024.02.05. - 13:00
Heidi Klum különböző területeken ért el sikereket, szerteágazó pályafutása során. Szupermodellként, üzletasszonyként, divattervezőként, sikeres műsorok producereként és házigazdájaként is bizonyított, többek közt az “America’s Got Talent” és a Germany’s Next Topmodel – a Topmodell leszek című tehetségkutató német kiadása – műsorvezetőjeként is sikeres volt. Most pedig a legújabb dalával ismét bebizonyítja azt is, hogy mindig kész arra, hogy táncra perdüljön és jó hangulatot teremtsen.
Dua Lipa számára véget ért a gyakorlás
Dua Lipa számára véget ért a gyakorlás
2024.02.05. - 11:00
A háromszoros Grammy-díjra jelölt, és hatszoros Brit Awards-jelölt Dua Lipa bejelentette, hogy február 15-én dobja piacra legújabb kislemezét, a “Training Season”-t. A dalból néhány másodpercnyi előzetest már meghallgathatunk a YouTube-on.
Taylor Swift, Billie Eilish és Miley Cyrus is díjjal távozott a 66. Grammy gáláról
Taylor Swift, Billie Eilish és Miley Cyrus is díjjal távozott a 66. Grammy gáláról
2024.02.05. - 08:35
Tegnap este Los Angelesben a Crypto.com Arénában, 66. alkalommal adták át a Grammy-díjakat – a gála házigazdája idén is Trevor Noah volt. Taylor Swift győzedelmeskedett az év albuma kategóriában, „Midnights” című korongjával. Ezzel a győzelemmel az énekesnő rekordot döntött: ő lett a legtöbb, négy Grammy-vel rendelkező előadó ebben a kategóriában – írja Associated Press. Miley Cyrus először adta elő élő adásban “Flowers” című slágerét, amely az év felvétele kategóriában hozott neki  Grammy-t.
Ma mindenképpen együnk Nutellát!
Ma mindenképpen együnk Nutellát!
2024.02.05. - 07:00
Ez az egyik kedvenc napunk az évben! Február 5-én ünnepeljük ugyanis a Nemzetközi Nutella Napot. A finomság nem mellesleg idén 60 éves!
Hihetetlen, de 20 éve Facebookozunk
Hihetetlen, de 20 éve Facebookozunk
2024.02.04. - 11:00
A pandémia idején a Facebook lett – a többi közösségi oldallal együtt – az egyik legjobb társunk. Hiszen a karantén és a lezárásaok idején, volt aki csak itt tudta tartani a kapcsolatot a rokonaival, barátaival, kollégáival, osztálytársaival. Az eredetileg Thefacebook nevet viselő oldal, 2004. február 4-én startolt el.
Ma „Öltözz sárkánynak!” - indul az izgalmas február az állatkertben
Ma „Öltözz sárkánynak!” - indul az izgalmas február az állatkertben
2024.02.03. - 08:46
A Budapesti Állatkertben már most is több kisállatot lehet megcsodálni, de a hónap folyamán újabbak bemutatkozása is várható. És már láthatja a közönség Agnes-t, a napokban érkezett új szibériai tigris is. A Biodómnál a Sárkány Éve Lampion Fesztivál egészen február 24-ig lesz látogatható estéként, de most hétvégén mindkét este extra családi programok is lesznek a farsang alkalmából, sőt, aki sárkánynak öltözik, még ajándékot is kap. Február második hétvégéjén a Vadak ura családi musicalt mutatják be a Biodómban, a közelgő Valentin-napra is készül az Állatkert.